Spel met materiaal In Atelier Joukje Pees werk je met gemengde technieken op papier: houtskool, notenbolsterinkten, zachte- en oliepastels en kleurpotlood worden door elkaar gebruikt. Graag moedig ik je aan te experimenteren èn te kijken naar wat het materiaal zelf doet. Het werk ontstaat in wisselwerking tussen jou en het materiaal! Cursiste Francien zegt hierover: 'Als ik zie wat de materialen met elkaar doen word ik helemaal blij van binnen!'                                                         

Over kijken...en zien! Na een workshop buitenschetsen is een veel gehoorde opmerking van de deelnemers: 'Ik kijk nu heel anders naar het landschap, ik zie veel meer!' Zo kijken is voor mij een manier van leven geworden, met aandacht voor 'de grote kleine dingen', zoals Martin Bril dat zo mooi benoemde. Het is tevens het belangrijkste wat ik aan mijn cursisten wil meegeven: kijken, weergeven: zien! 

 'ZEN TEKENEN' in de kerstvakantie. In de kerstvakantie zijn er twee "stille" tekenmiddagen waarin je het zogenaamde blind tekenen oefent. Tijdens deze oefening is je blik en aandacht volledig bij je onderwerp en hieruit volgt je tekenlijn zonder dat je naar je papier kijkt. Deze oefening intensiveert het kijken en de verbinding met je onderwerp. Hieruit volgen vaak direct al opmerkelijke tekeningen. Je oog-handcoördinatie wordt getraind en je tekenlijn wordt steeds eigener en 'raker'. Het is een onmisbare oefening voor iedere tekenaar, beginner of gevorderd, maar ook voor niet tekenaars een waardevolle oefening in waarnemen en concentratie. Na afloop is tijdens thee gelegenheid om je ervaringen en tekeningen te delen in de groep en zal ik ook tekeningen tonen van kunstenaars als Rembrandt, Giacometti, Israëls waarin met zen aandacht is gewerkt.

De data zijn do.mi 28 december en do.mi 4 januari van half 2 tot half 4. Maximaal 4 deelnemers, dan zijn de kosten 25 euro p/p. inclusief materialen en koffie/thee/lekkers. Bij minder deelnemers kan het ook doorgaan dan gelden de tarieven zoals deze zijn aangegeven bij privé/duo/triolessen, dit na overleg of je dit wilt. Aanmelding graag zo spoedig mogelijk, zie onderaan deze pagina hoe dit te doen!

Privé/duo en trio lessen 2018

In 2018 kun je dagelijks afspraken met mij plannen smiddags van half twee tot half 4, met uitzondering van de donderdagmiddag. Je werkt in mijn ruime, lichte en goed geoutilleerde atelier onder intensieve begeleiding. Je kunt je eigen wensen, passend in wat ik kan bieden, inbrengen. Ook kan ik de les voor je vorm geven. Hierover hebben we altijd van te voren per mail contact. Ook kun je werk dat je thuis maakt bespreken.

Workshops op unieke locaties, ook op verzoek!

Het middeleeuwse kerkje en wierde Oostum, het borgterrein van Ewsum, De Punt van Reide, de waterrijke Onlanden... Graag neem ik je mee naar deze door mij geliefde locaties .Ik werk met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. Hierdoor krijg je veel individuele aandacht. Indien je zelf een groep kunt vormen van minimaal 5 deelnemers, kom ik ook naar een locatie van jullie eigen wens. Een middag lekker werken op een fraaie locatie waarbij je met een fraai resultaat naar huis gaat!

Kosten en aanmelding

2 uur les in het atelier: Privéles  60 euro,  duoles 45 euro p/p, trioles 35 euro p/p

Workshops op locatie 4 uur les: 50 euro bij minimaal 5 deelnemers( maximaal 8 deelnemers in de groep)

de tarieven zijn inclusief 21 % btw alle materialen, koffie/thee, lekkers 

Meld je aan via mijn mail http://joukje.pees@telfort.nl , vermeld hierbij ook graag je telefoonnummer. Opgave voor zowel de lessen als de workshops zijn definitief wanneer het lesgeld is  voldaan op: NL23INGB0003669989 tnv J.R Pees. Vermeld hierbij de datum welke je les of workshop betreft. In geval van ziekte of calamiteit mag een les worden ingehaald.