• Vennenbroek

  20 november 2021

  Landgoed Vennenbroek in herfstkleed

  Lees meer >> | 5 keer bekeken

 • Map met werk zoekgeraakt tijdens afbraak Kunstmarkt Hoornse Meer

  10 oktober 2019

  Nonnengat, gemengde techniek op papier, in passepartout  50x 70  VERMIST

  Helemaal geloven doe ik het nog niet! Toen ik vorige week de in mijn atelier teruggebrachtte kunstmarktspullen wou gaan opruimen, bleek dat mijn grote zwarte map met recent, oningelijst werk, er niet bij was.Onderstaand werk zit in de map:

  * Vier werken in gemengde techniek in passepartout  50x65 ( zie twee ervan op de bijgaande foto's.

  https://www.joukjepees.nl/kunstwerken/202828213_HOUTSKOOL.html#.XZ80PEYzY2w  alle houtskolen op deze pagina  van het Paterswoldse Meer en de bomen in de Hortus, formaat 50 x 65

  * Vier aquarellen  formaat 20x30 cm.Zie https://www.joukjepees.nl/kunstwerken/278585443_AQUAREL+KLEDEN.html#.XZ82tUYzY2w t "Op zoek naar grijs"en Zomer 2018 1 en 2, ook een geel kleed dat niet op deze site staat.

  *Een handgemaakte pooster met mijn workshops. Hierop staat heel groot mijn naam en websiteadres.

  Hoe kan dat nou? Tussen de twee keer spullen naar mijn atelier rijden is de map met o.a. mijn ezel een tijdje onbeheerd blijven liggen wachten op de tweede ronde ophalen. Vanwege vermoeidheid en knieklachten heb ik het inladen van de auto's en het naar boven brengen van mijn werk overgelaten aan de vervoerders en....dom genoeg....niet  direct gechecked of alles mee terug is gekomen. 

  Inmiddels heb ik gechecked of de map soms in een van de auto's is achtergebleven en momenteel zijn de collegas van de Kunstmarkt gemailed of iemand deze map mogelijk per abuis heeft meegenomen,  zonder de inhoud ervan te checken. Erg onwaarschijnlijk.

  En dan? Aangifte doen bij politie, oproepen plaatsen bijv.op facebook met foto's van de werken? Vooral hoop ik dat de werken wel ergens zijn, dat er van wordt genoten. Heel erg zou ik het vinden wannneer  map met inhoud ergens in een afvalcontainer is beland.

  Ik hoop nog mijn atelier in te lopen en dattie daar dan gewoon staat, niets aan de hand.  Naar gedroomd.

   

  Wolkenstraat , gemengde techniek op papier, in passepartout 50x65 VERMIST

  Lees meer >> | 432 keer bekeken

 • Nieuw tuinpalet!

  6 september 2019

  Afgelopen maand heb ik intensief geschilderd. Niet op papier maar mijn tuinschuttingen! Van het één; een nieuwe bamboeschutting, kwam het ander; een warme rood bij de zit hoek. Daarna heb ik mij mogelijklaten inspireren door mijn tafelzeiltje en rijpende appeltjes voor de kleur van  de deur naar de steeg! de kleuren mengde ik zelf. Bij het rood had ik zweeds rood in gedachten...Deze kleur roept wel iets op, ook bij bezoekers en heeft al de volgende kleurduidingen gehad: Chineesrood, Ossenbloed, Tibettaans rood! Ik werk nog aan de schuttingen bij huis en vind het leuk om zo een geheel nieuwe sfeer te scheppen in mijn tuin.

  Lees meer >> | 454 keer bekeken

 • Workshop op de Borgterreinen van Ewsum, Middelstum. Zaterdag 10 augustus

  1 september 2019

  Op een warme en stormachtige zaterdagmiddag met een trio workshop op de Borgterreinen van Ewsum. Met fraaie resultaten!

  Lees meer >> | 417 keer bekeken

 • Workshop op schip De Hermes

  20 mei 2019

  Afgelopen vrijdagmiddag een workshop verzorgd voor een vriendinnengroep uit Aduard. De workshop was een kado aan één van hen. Een fijne middag met mooie resultaten. Wel een  klus om alle benodigde materialen voor deze uitgebreide de workshop hier te verzamelen en daar weer te installeren. Gelukkig wou collega Bas,  eigenaar van het schip, het transport ervan met zijn auto doen! Een ieder vond haar eigen plek om te schilderen. Daarvoor biedt het schip en het terrein echt plenty mogelijkheden!   

   

  Lees meer >> | 419 keer bekeken

 • Kleed van Verbinding in aquarel.

  30 april 2019

   

  Zaterdag 20 april deel 1 van de workshop. De cursisten hebben naar eigen wens vrij naar het thema gewerkt. 
  Hieruit ontstonden fraaie cirkels die zo ingelijst kunnen worden, liefst samen. De zachtheid ervan komt op de foto's niet over, maar het zijn echte voorjaarscirkels geworden.
  Vrij aquarelleren vraagt vlot schilderen en ook geduld, losaten...en wanneer stop je eigenlijk?
  Blijf er maar even van af... en kijk tijdens het nat in nat werken wat de verf zelf doet..... Dat blijkt heel moeilijk. Alsmaar willen we onze kwast ertegenaan bemoeien.... tot slot hebben de cursisten een kleedje in één kleur geschilderd. Hierbij verzucht de maaktster:' hoe is het mogelijk dat je met slechts een kleur, karmijnrood en water, zoveel verschillende tinten en effecten kunt bereiken'. 
  Het was een fijne les met nieuwe ideëen over hoe de volgende keer een vrijer kleed te maken. Deze les is op za mi 4 mei.  De voorgetekende vakjes worden verlaten . Hoe gaat dat worden? Spannend! Er is nog plaats voor 1 deelnemer om mee te doen.

   

  Lees meer >> | 398 keer bekeken

 • Warme crocusvakantie

  13 maart 2019

  Bomen schetsen op de borgterreinen van Ewsum, Middelstum bij 20 graden celsius! Dat kan ik me vandaag niet meer voorstellen, brrr..

  Drie dagen gewerkt in het aboretum en pinetum van de Hortus Botanicus in Haren.

  Hier lopen 8 reëen vrij rond! 

  Lees meer >> | 353 keer bekeken

 • Draaikolken en stilstaand water

  1 januari 2019

  Nieuwjaarsdag 2019!

  Ik lees "Niets Bijzonders"van Charlotte Joko Beck ( amerikaans zenlerares). Weer verrassen mij de heldere inzichten van zen en deze tekst spreekt mij als beeld ook erg aan:

  Hoezeer is dit ook van toepassing op mijn proces als beeldend kunstenaar. Tijdens mijn herstel van mijn fietsongeluk stelde ik mij vragen zoals: Waarom maak ik mijn werk? Wat gebeurt er met mijn werk als ik doodga? Ik ben niet "beroemd"geworden, dus wat heeft het allemaal voor zin wat ik doe? Is het de investering wel waard"

  Zo liep ik vast ik mijn draaikolk, ik kon niet meer stromen. Het vergt oefening om in rust de pijn te durven voelen en door te stromen, mogelijk iets anders dan voorheen, maar in ieder geval te stromen in het moment zonder om of voorruit te kijken, Zonder mijn werk ook te begrenzen in hoe het "hoort te zijn". Kan ik wel Kleden van Verbinding schilderen? Staat dit  niet te veraf van wat kunstenares Joukje Pees maakt, muur muur en nog een muur!

  Kijk eens wat ik kan!

  Lees meer >> | 366 keer bekeken

 • Boek : Schiermonnikoog, verhalen van eiland-liefhebbers.

  23 november 2018

  Afgelopen jaar zijn er twee "Schier'verhalen opgenomen in de bundel;  Schiermonnikoog, verhalen van eiland- liefhebbers, samengesteld door Ed Kieckens. Je vindt het onder anderen op de boot naar Schier!

  Dit verhaal verhaald over een van mijn meest geliefde tochten op het eiland.

   

  Lees meer >> | 403 keer bekeken

 • Vanishing Feet

  24 april 2018

  Momenteel werk ik aan de foto serie: Vanishing Feet

  Deze zal te zien zijn bij Grace Voll Pedicure, Churchillstraat 6 , tijdens RONDJE MEER, onze open atelierroute rondom het Paterwoldse Meer, zondag 3 juni van 11.00 tot 18.00 uur.

  Lees meer >> | 536 keer bekeken

 • Meer blogs >>